A jelzőkészülék bemutatása

A szolgáltatás keretében biztosított jelzőeszköz nagyon kis helyet foglal, körülbelül egy gyufásdoboz méretű eszköz. Súlya mindössze 35g, és a nemzetközi IPX6-os szabvány szerinti besorolásnak megfelelően vízálló. Egy fő gomb van rajta, melynek megnyomásával a felhasználó kapcsolatba tud lépni a diszpécser központ ügyeletes munkatársával. Az eszköz ekkor úgy működik, mint egy kihangosított mobiltelefon. A felhasználó el tudja mondani a kérését és a diszpécser megkezdi a segítségnyújtást. Minden jelzésre reagál valaki, a megfelelő intézkedések folyamata pontosan szabályozott.

A készülék kétirányú kommunikációra képes: jelzést ad a központ felé és a diszpécsertől hívást fogad. A felhasználása a mobiltelefontól annyiban tér el, hogy nem lehet vele kimenő hívásokat kezdeményezni, és külső hívásokat fogadni. Közvetlenül csak a diszpécser központtal lehetséges kommunikálni a készüléken keresztül, de a rendszer arra is alkalmas, hogy a diszpécser központon keresztül összekapcsolja az eszköz felhasználóját a családtagokkal vagy kontakt személlyel, ezzel elősegíti a mielőbbi segítségnyújtást.

A jelzőeszköz rendszeresen jelzi akkumulátorának állapotát a központ felé és jelzést ad a felhasználójának is az alábbiak szerint:

  1. Az alacsony töltöttséget az eszköz automatikusan hangjelzéssel jelzi (30%-os töltöttségi szintnél).
  2. A diszpécser akkor hívja a felhasználót a készüléken keresztül, ha azt látja, hogy 10% alá csökkent az eszköz töltöttsége, vagy olyan szint alá, ami nem biztosítja annak másnap reggelig történő működését.
  3. Ha lemerült az eszköz, a diszpécser a kapcsolattartót hívja (csak nappal).

A csomagban megtalálható kiegészítők:

Kapcsolat

A Gondosóra szolgáltatást a program jelenlegi fázisában a 4iG Nyrt. biztosítja. A szolgáltatáshoz kapcsolódó diszpécserszolgálat ügyfélszolgálatának elérhetősége:

Hétfő-Péntek: 9:00-17:00 óra
Telefonszám: 06 1 880 6831
​E-mail cím: info@szolgaltatas-gondosora.hu​
Cím: 1037 Budapest, Montevideo u. 3/b.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó dokumentumok